Om mig

Kortfakta:
Född: 18/8 1971 i Örebro, uppvuxen i Ludvika/Dalarna.
Bor: Orrholmen i Karlstad.
Familj: Sambo och son
Egenskaper: Strukturerad, Energisk, Lyhörd, Envis, Tävlingsinriktad, kan bli Tjatig

Bakgrund:
Efter att ha avslutat gymnasieskolan i Ludvika packade jag och flyttade ett år till Falun för att fortsätta komplettera min utbildning. Men detta var inte nog så efter ytterliggare ett år gick flyttlasset till Västerås och där blev jag kvar i nästan 10 år. Under de åren hann jag arbeta inom äldreomsorgen/hemtjänsten och utbilda mig inom miljö- och kvalitetsteknik på högskolenivå. Det var även i Västerås jag påbörjade min ”politiska karriär”, under en period (1998-2002) var jag ersättare i kommunfullmäktige och vice ordförande i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden. Det var otroliga 4 år där jag verkligen snabbt fick lära mig hur de olika slipstenarna ska dras för att det ska bli bra beslut. Bland det mest minnesvärda är diskussionerna att bygga bostäder i hamnen och på Lillåudden, två mycket centrala områden som tidigare varit industrimark. Den stora frågan var – går det att sanera marken tillräckligt mycket och vill någon bo där? Idag kan jag och många med mig njuta av hur vackert det blivit i Västerås precis bakom järnvägsstationen. Efter min utbildning på Mälardalens högskola började jag arbeta med att miljömärka den grafiska branschen enligt Svanen. Efter ungefär ett år blev jag erbjuden att tillfälligt börja arbeta i Karlstad med en miljöcertifiering . Givetvis nappade jag på idén och nu ett antal år senare är jag fortfarande kvar – i Molkom.

Varför folkpartiet?
När jag blev aktiv inom ungdomsförbundet under min gymnasietid var det bilder på svältande barn i Afrika som fångade mitt engagemang. Bilder som visade att alla inte har det lika bra som vi – hur orättvist jordens resurser är fördelade. Jag ville arbeta för en rättvis värld. Jag hade lika gärna kunnat bli Vänsterpartist om det inte vore för en stor skillnad – grundideologin.

Genom min uppfostran och min mamma har jag alltid fått lära mig att man måste våga fatta egna beslut och själv forma sin framtid utifrån de val man kan göra i det ögonblicket. Så utifrån det var det inget svårt val att välja Folkpartiet. Om jag skulle sammanfatta liberalismen skulle det bli med följande ord:

Politik ska skapa förutsättningar – inte hinder. För mig handlar liberalism om valfrihet med ansvar. En människa måste själv kunna styra och bestämma över sitt liv och sina val. Samhällets ansvar är att hjälpa till och fånga upp om något går fel. Det finns många liberala reformer som vi måste värna om: rösträtten, folkskolan, folkpensionen m.fl.
Just rösträtten är speciell för det är ju från Rösträttsrörelsen vi liberaler fått vårt kännetecken – Blåklinten. Det var i början av 1900-talet som liberaler kämpade för allmän rösträtt i Sverige och 1921 fick kvinnor rösträtt.

Idag har jag besinnat mig något och vill inte förändra världen – men väl Karlstad!