fredag 19 juli 2013

En ögonblick insänder

Idag är första dagen av fyra som vi inte packar vår badväska och går ned till stranden. Inte för att solen inte skiner, för det gör den, utan för att det blåser. Mina två herrar sitter dock lugnt på över åkningen och fipplar med något. Det är ganska skönt att få en dag att bara göra ingenting inomhus. 
Själv sitter jag i soffan och funderar över vad jag borde göra. För livet är fyllt av borden och måsten. Varför har det blivit så i vårt samhälle att det nästan är något fult med att sitta och titta rakt ut och inte göra något? Varför har vi sådana krav på oss själva att alltid prestera, att sätta upp mål och sedan ständigt jaga resultat? Förr kan jag förstå att det var så, för då handlade det om att man var tvungen för att överleva, men idag idag behövs inte det utan vi får mat på bordet ändå. 

Nej, ta och luta dig tillbaka en dag eller några timmar. Titta it och njut av allt det goda och vackra du har i din närhet. För är det något som är självklart så är det att just detta ögonblick kommer aldrig igen!