måndag 30 augusti 2010

Splittring av familj....

När våra svenska myndigheter inte visar medmänsklighet ska vi vara tacksamma att andra gör det. I detta fall var det piloten som inte ville ta familjen med sig på planet. Nu får vi hoppas och tro att ansvarig minister tänker till och ändrar avvisningsbeslutet. Men efter att ha läst lite mer om ämnet så börjar jag fundera över om de socialliberala värderna överhuvudtaget existerar i myndighetsvärlden. För mig är det helt otänkbart att man splittrar familjer.

Människor kommer från olika delar av världen, de möts i Sverige där de funnit en fristad från våld och krig, de finner kärleken, bildar familj och vill inget annat än att skapa en framtid för sig och barnen i detta nya land. Men då kommer våra myndigheter och avvisar - utan någon som helst tanke på barnen!
Sverige var ett av de första länderna att skriva under/ratifiera FN:s Barnkonvention, men vi lever inte efter den! Det är dags att tänka om och tänka till - eller som det brukar heta - Gör om Gör RÄTT!
Sluta splittra familjer låt dem få en möjlighet att skapa sig en i detta nya främmande land som vi kallar Sverige.


Vill du läsa mera finns det några länkar till artiklar här nedan:
Artikel i nwt
Stödet mot avvisningen växer

fredag 27 augusti 2010

Familj splittrades efter avvisningsbeslut

Ibland vet man inte vad man ska göra - skratta, gråta, bli riktigt förbannad eller bara rycka på axlarna.
Imorse när jag satt i bilen på väg till jobbet och lyssnade på halv 7 nyheterna fick jag höra om detta.
För mig är det helt otroligt att detta förekommer i en demokrati som vår! Att polis kan klampa in/bryta sig in i en familjs bostad, med små barn, för att hämta mamman och barnen inför en avisning. Mitt hem är min borg - i den ska man vara skyddad och säker. Men som vi alla vet gäller det inte om man väntar på uppehållstillstånd.

Läs artikeln i VF och reagera! Är detta ett Sverige vi är stolta över - att splittra en familj där chansen att återförenas i princip är noll??
Jag vet mitt svar - NEJ för mig är detta oacceptabelt! Sverige måste bli bättre på att följa den Barnkonvention vi skrivit under. I den framgår klart och tydligt att man inte splittrar familjer! Jag önskar att migrationsverket kunde göra om och göra rätt!

måndag 23 augusti 2010

Dags på torget

I lördags var det valupptakt för Folkpartiet Värmland i Karlstad. Det var närmare ett tjugo-tal folkpartister från hela länet som kom för att vimla på torget, men kanske också för att spana in vår blå valstuga/byggbarack.

Jag kan hålla med alla som säger att den är ful - men OJ vad den är praktisk. Det är främst två anledningar till varför vi envisas med att hyra en stuga från Ramirent (se där gratis reklam). Det ena är att vi inte är några snickare i Folkpartiet Karlstad, bara tanken på att köpa en byggsats och sedan få ont både här och där för att få ihop den är inte en lockande tanke. Det andra är den är stor! Det här valet har vi både ett sitta och prata rum och ett materialrum. Det är jätte skönt att kunna sitta inne i stugan (när det regnar) och kunna prata med väljare.

Så har du vägarna förbi - titta in! Vill du träffa mig så finns jag där nästan varje tisdags-, onsdags- och fredagseftermiddag fram till valdagen + en och annan lördag och söndag.

tisdag 17 augusti 2010

Nu är det dags.....

Nu drar politiken igång på allvar igen efter sommaren. Ikväll är det viceordförande träff och genomgång inför kommunstyrelsen på tisdag. Det mest spännande där är väl återremissen av budgeten. Den skulle ju ha fastställts av kommunfullmäktige i juni men då majoriteten i Karlstad valde att lägga till pengar som inte finns (som kanske kommer om det blir en röd-grön-regering i höstens val), valde vi i Alliansen att yrka på återremiss. Så nu gör de ett nytt försök och hoppas att vi blivit snällare under sommaruppehållet. Ja, det lär bli lite diskussion i varje fall.

Ja vi får se ikväll vad det mer kan tänkas dyka upp för ärenden som är värda att diskutera. Vill du veta mer vad som ska upp i kommunsstyrelsen till veckan så klicka på länken.

måndag 16 augusti 2010

Tillbaka efter sommarlovet….


Tänk vad fort en sommar går nu när man är vuxen! Jag kommer ihåg när jag var liten, ja så där en 10 år – ett sommarlov var nästan en ofantlig tid. Vad mycket jag hann med att göra! Oftast var jag hemma de första veckorna på sommarlovet, sen väntade sommarkollo på Öddö utanför Strömstad i fyra långa veckor. När jag kom hem från kollot hade mamma äntligen semester och det blev dags för att familjeäventyr. De mest bestående minnena för mig idag är inte alla resor vi gjorde utan de små korta äventyren. Hur vi packade korgar och kylväskor för att bege oss ned till skuthamn (badplatsen) och vara där från tidig förmiddag till sen kväll. Hur vi lekte i vattnet, i sanden och på land – alla kompisar som kom och gick under dagen. Eller när vi packade bilen och mormor för att åka upp till Gävle och hälsa på och då även passa på att besöka Furuvik. Detta årliga besök i en djur-/nöjespark har etsat sig fast. Jag hoppas att jag kan ge min Felix samma trygga, roliga uppväxt som jag hade. Med små äventyr där en del upprepar sig år efter år tills de blir en tradition som man som kan tänka tillbaka till med ett leende. Felix största upplevelse den här sommaren är nog att lära sig cykla. När han väl kom på hur det fungerade med att trampa då gick det undan! Nu cyklar vi i princip varje dag – eller ja Felix cyklar och mamma går bredvid.

Hoppas ni har haft en lika underbar sommar som jag haft!