onsdag 31 mars 2010

Mera tåg!

Tänk det är inte ofta man jublar över tågen numera - men detta är fantastiskt. Nya mötesspår mellan Karlstad och Kil samt mellan Kil och Laxå. Då går det lite fortare framåt och man behöver inte sitta i tågköer och vänta som tyvärr är fallet idag.
Vill du veta mera - kolla Alliansen och VF.se - Värmlands Folkblad">
Nej det behövs verkligen satningar på infrastruktur i vårt län! Vi är beroende av att snabbt kunna transportera oss mellan både Stockholm och Göteborg. Blir det en regionsbildning med VästraGötaland blir vi verkligen beroende av bättre kommunikationer. Vi är många i arbetslivet redan idag som är beroende av just den sträckan och sitter och suckar när tågen inte går så fort som man skulle kunna önska! Nej, det är bara att hoppas att satsningen i vårt län ligger så nära 2010 som det går att komma.

torsdag 25 mars 2010

Nya bostäder

Nu börjar det äntligen bli klart att KBAB ska bygga bostäder på vattnet. Det har varit en lång process där det varit många om och men. Min egen resa har varit mycket kluven - å ena sidan tycker jag det är kul att våga vilja bygga bostäder på vattnet. Mitt andra jag är av en helt annan uppfattning. Efter många om och men har jag landat i att jag verkligen kommer att gilla de flytande bostäderna! Sen har jag blivit mer och mer fundersam över hur många lägenheter det faktiskt kommer att bli på land. Eftersom jag går förbi tomterna nästan varje dag så förundras jag mer och mer över om husen verkligen kommer att få plats - eller om det blir så tätt att man får direkt kontakt med grannen i huset mittemot. Men jag hoppas och tror att det blir bra - det ser i varje fall så ut när man tittar på KBAB.s projektbeskrivning och skisser över området. Titta du med och tala om vad du tycker!

fredag 19 mars 2010

Praktikplatsgaranti på KAU - ÄNTLIGEN

Så var det då dags... Universitetet har vaknat, i en artikel i NWT idag beskriver de en önskan om att kunna erbjuda alla elever en praktikplats. När jag var hemma och mammaledig var jag med och skapade en motion kring att kommunen borde gå ut och lova praktikplatser till universitetets studenter. Idag erbjuder vi bostadsgaranti och tyckte att detta var en bra utveckling.För er som vill läsa mera finns här lite länkar....
Artikel i vf i samband med lanseringen av iden
Radiointervju....

Under dagen/kvällen ska jag också försöka hitta ursprungsmotionen och kommunfullmäktigessvar på denna. Det är roligt när en gammal fråga vaknar till liv igen.

måndag 15 mars 2010

Gymnasie Bagare

Efter allt tråkigt som har stått om Karlstad-Hammarö Gymnasier är det äntligen dags för lite positiva nyheter. Jag vill önska Linnea och Hanna lycka till på onsdag! Det är inte vilka bullar som helst som ska bakas utan SM-bullar. Läs gärna mera i VF.

Måndag - dagen efter helgen....

Tänk i förra veckan satt jag och suckade över det politiska arbetet, att det inte var roligt och att jag hade svårt att finna motiviationen. Idag går hjärnan på högvarv och minneslapparna blir fler och fler. Det gäller att skriva ned så jag kommer ihåg tills ikväll när jag får tid till att sortera alla dessa röriga tankar och idéer som flyger fram.

Vad är det som har hänt?
Jo, i helgen hade Folkpartiet sitt kommunala riksmöte i Västerås. Över 900 folkpartister som träffades för att prata politik och lära sig mera. Lördagen såg jag inte så mycket av för då var jag på en utbildningssatsning som riksorganisationen gör. Fredrika heter utbildningen och syftar till att stärka kvinnliga politiska ledare. För att göra en lång historia kort handlar det mycket om värdegrunder och hur man kan omsätta dem i praktiken. Söndagen fick jag vara på det stora riksmötet och då bestrålades jag kring liberal miljöpolitik och även våra vanliga valfrågor som Skola, Äldreomsorg, Integration och Jämlikhet.
Kort sagt - det var en fantastikst rolig och inspirerande helg - så nu NU är jag laddad!