tisdag 26 januari 2010

Målstrategi!!

Äntligen har även Karlstad kommun insett att det är svårt att hålla reda på alla mål man fastställer - oftast i Kommunfullmäktige. Idag presenterades och beslutades om en strategi för hur man ska hantera alla dessa mål. Det handlar om sk. övergripande mål i alla möjliga och omöjliga plan, miljömål, hållbarhetsmål, klimatmål, den goda staden mål, jämställdhetsmål, integrationsmål - ja listan kan göras nästan oändlig.

Hur som helst - det som är så fantastiskt är att man insett att ingen kan hålla reda på alla dessa. Så man har börjat utarbeta en strategi där alla mål formuleras utifrån fem olika huvudområden. Sedan under dem skapar man ungefär lika många övergripande mål. Sist men inte minst är det upp till varje förvaltning/nämnd/styrelse att bryta ned dessa till hantera bara mätbara mål.

Ja äntligen måste jag få säga som har haft väldigt svårt att hålla reda på alla dessa mål!

Offentlighet

Nu börjar det bli dags att ta detta lilla tänkande och skrivande till en ny nivå. Jag har börjat tala om att jag finns... Tänkte också sakta men säkert styra över till en mera åsikter och inte som idag ett utlopp av förvirrade tankar som flyger fram över tangentbordet. Imorgon elelr ikväll - ja vi får se vad dagen har att erbjuda om det blir något mera väsentligt innehåll än detta.

måndag 25 januari 2010

Måndagmorgon

Så nu var det enn y vecka igen - tänk så fort tiden går. Det som är nytt för iår, varje måndag, för mig är att jag lämnar lilleman till dagis. Det är enl ite märklig omställning att göra. Jag har blivit van vid att gå upp före alla andra i familjen, göra mig färdig och sätta mig i bilen och åka till jobbet runt 06,30. Så är det inte längre på måndagar - utan jag går upp som nummer 2 och lämnar lägenheten sist.

Denna vecka är fylld med utmaningar - imorgon är det en liten krock dessutom. Imorgon är det Kommunstyrelsesammanträde och årsmötet i ett miljönätverk jag är med i. Tyvärr så får årsmötet stryka på foten - fast egentligen borde jag gå dit och visa upp mig. Det var länge sen jag var där nu! Men nä - jag får ta chansen nästa träff istället och prioritera den ordentligt. Sen på onsdag förmiddag är det gymnasienämnd. Detfanns inget direkt upphetsande på någon av dagordningarna - men tja. ska fundera lite få se om jag kommer med något inlägg om det.
Men på torsdag!! Ohh vad jag längtar - då är det dags för universitetet och deras miljövetardag! Tyvärr är det om kärnkraften denna gång och jag vet fortfarande inte om jag är helt överens med mitt partis ställningstagande om kärnkraften är så bra som det sägs. Men jo - idag har vi nog tyvärr inget annat alternativ - eller?

torsdag 21 januari 2010

Fullmäktigenominering

Då var det klart! Igårkväll fastställde Karlstads avdelningen sin fullmäktigelista. Jag vet fortfarande inte om jag ska vara glad eller ledsen över min 3:e placering. Jag är glad över att få en framskjutande roll på den politiska arenan. Ledsen över att förlorat en omröstning om 2:a plats med lottning! Det känns fel att lotten ska avgöra då kan man verkligen fundera över om det är rätt person eller inte. Jag tror vare sig jag eller Robert är nöjda över detta. Jag är rätt övertygad om att det hade upplevts bättre för oss båda om det hade varit röstskillnad. Men - nu är det som det är och man kan inte göra så mycket åt det. Bara att konstatera - Life sucks! somtimes anyway.....